Frequently Asked Questions

Veelgestelde vragen

Tal van vragen komen vaak terug. We hebben daarom een opsomming gemaakt van de meest voorkomende vragen, met hun antwoorden.

Ik heb (nog) geen ondernemingsnummer. Kan ik dan lid worden van BFFVA?

Nee, enkel wanneer je een ondernemingsnummer hebt, kan je worden toegelaten.

Ik ben zelfstandige in bijberoep. Kan ik dan ook lid worden van BFFVA?

Wanneer je in bijberoep aan de slag bent als freelancer of VA, kan je geassocieerd lid worden van BFFVA. Effectieve leden zijn zelfstandigen in hoofdberoep.

Is het lidgeld inclusief of exclusief btw?

BFFVA vzw is niet btw-plichtig. Er wordt dus geen btw gerekend bovenop het lidgeld.

Waarvoor wordt mijn lidgeld gebruikt?

BFFVA is een Vereniging Zonder Winstoogmerk. Dit wil zeggen dat de organisatie niet als doel heeft om winsten te maken. Daarvoor is je lidgeld dus niet bedoeld.

Een organisatie als BFFVA heeft een hele reeks vaste werkingskosten: huur kantoor, licenties van o.a. Workplace, website en marketing, het secretariaat, enzovoort.

Verder zijn er de organisatorische kosten voor het bijwonen van (inter)nationale conferenties en meetings in het kader van de sector van Freelancers & Virtual Assistants.

Door de vele voordelen van de partners, heb je je bijdrage snel dubbel en dik terugverdiend.

Wanneer ik deelneem aan offline activiteiten. Moet ik dan nog extra betalen?

Dat is afhankelijk van het type event. Sommige events zijn gratis voor leden. Andere events zijn betalend, doch steeds tegen een zeer democratische prijs.

Kan ik snel even binnenspringen op het secretariaat in Zaventem?

Nee dat gaat niet zomaar. Je kan daarvoor best op voorhand een afspraak maken. Onze secretaresse is immers een Virtual Assistant en werkt dus vanop afstand.

Kan ik rechtstreeks contact opnemen met de partners? Of moet ik dat steeds via het secretariaat doen?

Je mag uiteraard rechtstreeks contact opnemen met de partners. Doch loop je dan het risico om je voordeel mis te lopen. Je kan best via de contactformulieren op de partnerpagina met hen contact opnemen. Zo weten de partners meteen dat je lid bent van BFFVA.

Wat is het verschil tussen een Freelancer en Virtual Assistant?

In feite is er weinig verschil, behalve dat Virtual Assistants (voornamelijk) op afstand werken.

Verder is het eerder een kwestie van gevoel: sommigen voelen zich freelancer, anderen eerder Virtual Assistant. Maar de belangen zijn identiek. Vandaar dat ze ook zijn samengebracht in dezelfde beroepsfederatie.

Is BFFVA specifiek gericht op bepaalde beroepstakken?

BFFVA vzw richt zich tot alle Freelancers en Virtual Assistants die intellectuele ondersteuning bieden. BFFVA vzw komt op voor de algemene belangen van ALLE Freelancers & Virtual Assistants. 

Ik ben al lid van een andere beroepsorganisatie. Heeft het dan nog wel nut dat ik ook lid word van BFFVA?

Beroepsfederaties gericht op specifieke doelgroepen binnen de groep freelancers (bijvoorbeeld freelance journalisten, of freelance fotografen,...) focussen zich meestal heel specifiek op de expertise in dat specifieke vakgebied.

BFFVA vzw is meer overkoepelend en richt zich tot de totale sector. Verder zijn er ook tal van voordelen exclusief voor BFFVA.

Wil je graag meer informatie?

Neem dan snel contact met ons op. Wij helpen je met veel plezier!