Is BFFVA er alleen maar om op te komen voor steunmaatregelen?

Zeker niet! BFFVA is voornamelijk in het leven geroepen om freelancers & Virutal Assistants te verenigen zodat ze kunnen samenwerken, elkaar kunnen helpen…

Daarnaast is het onze missie om de freelancers & VA’s zoveel mogelijk tips & tricks te geven om hun business te ondersteunen. Wij organiseren hiervoor o.a. infosessies en bijscholingen en hebben een aantal strategische partners uitgezocht die hierin helpend zijn. Verder zorgen wij voor een betere zichtbaarheid bij opdrachtgevers, enzovoort.

Omwille van de crisis is het ‘opkomen voor de belangen’ van onze sector plots sterk uitvergroot, waardoor het lijkt alsof dit het enige doel is van BFFVA. Wat uiteraard niet zo is.

Tijdens deze crisissituatie is het wel duidelijk geworden dat er heel wat freelancers & VA’s het financieel moeilijk hebben en dat er op korte termijn dus een opvangnet moest worden gezocht. Dat is wat men dan ook van een beroepsfederatie verwacht. We hebben hier maximaal op ingezet de eerste weken van de crisis.

Vaak is deze problematiek het gevolg van een issue dat binnen onze sector al veel langer speelt, namelijk dat heel wat freelancers aan veel te lage tarieven werken. Hierdoor hebben zij geen buffer voor crisismomenten zoals deze ten tijde van Corona. Het is o.a. ook dat wat we met BFFVA onder de loep willen nemen.

Ledenvoordelen

Steunmaatregelen moeten worden afgedwongen voor iedereen, lid of geen lid van BFFVA. Nu ook onze sector ondertussen in aanmerking komt voor heel wat maatregelen (klik HIER voor een overzicht), verleggen we onze focus naar de toekomst.

We gaan nu kijken hoe we onze leden maximaal kunnen ondersteunen door hen te inspireren hoe ze de rust kunnen bewaren en de vrijgekomen tijd efficiënt kunnen inzetten. Anderzijds werken wij uiteraard ook aan alle mogelijke manieren om hen – na de crisis – weer aan het werk te helpen. Dit doen we o.a. door hen maximaal visibiliteit te geven bij potentiële opdrachtgevers en het samenwerken met freelancers & VA’s te promoten binnen bedrijven.

Maar ook onze leden onderling kunnen elkaar helpen: kijken waar er kan worden samengewerkt, elkaar inspireren… en dit is waar BFFVA zich de komende weken zal op focussen. Middels on online platform staan leden in contact met elkaar.

Uitstel van betaling van lidgelden

Wil je graag lid worden, maar is het momenteel financieel niet haalbaar? Laat het ons weten! Je kan immers nu lid worden – meteen al genieten van alle voordelen – en pas over 2 maanden je lidgeld betalen.

Lid worden kan je HIER.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top