Iedereen maakt fouten, maar…

We zijn allemaal maar mensen en dus maken we allemaal wel eens fouten. Maar soms is het toch een goed idee om even te dubbelchecken.

Mooi voorbeeld van hoe het niet moet

Dit artikel stond op de website van een regionale televisiezender:

Dubbelcheck even

Wanneer je dit leest, zijn er toch een aantal zaken waarvan je wenkbrauwen gaan fronsen:

“Explosie silo in Rijkevorsel: buurt onder het cement”. Wanneer je dan verder leest, staat er dat er ‘In één van de graansilos een ontploffing is geweest’. Wel vreemd dat er – na een ontploffing – cement komt uit een graansilo…

Aandachtige lezers hebben ook opgemerkt dat het meervoud van silo niet silos is, maar silo’s. En om het plaatje compleet te maken, is er ook geen ‘ontploffing’ geweest, maar een ‘ontploffog’.

Schrijffouten worden heel snel gemaakt en het overkomt de besten. Maar 2 schrijffouten in 1 (heel kort) artikel en dan nog een onjuistheid. Dan heb je je huiswerk niet goed gemaakt.

Vraag hulp

We weten allemaal dat – wanneer we intensief met iets bezig zijn – we over schrijffouten heen lezen. Laat de tekst dus even nalezen alvorens je hem online zet of publiceert. En controleer ook even of de inhoud wel klopt en check – indien van toepassing – de bron. Dat voorkomt dat men jou om de foutieve reden gaan herinneren.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top