Iedereen expert!? Let op voor de wannabees!

Je hebt het ongetwijfeld ook al opgemerkt: het stijgend aantal ‘zogezegde’ experts die overal te pas en te onpas de kop opsteken. Ze organiseren opleidingen, geven coaching en zijn zowat in elke Facebookgroep aanwezig waar ze steevast overal een mening over hebben. Toegegeven, ik heb al heel vaak mijn wenkbrauwen gefronst.

Opgelet voor wannabees!

Ik schrik er elke dag van wie er zich als ‘expert’ profileert. Nu, vanaf wanneer kan je jezelf een expert in een bepaald vakgebied? Er staat uiteraard geen vaste termijn op, maar dat je toch wel een heel een aantal jaren ervaring op je teller moet hebben staan, is een feit.

Heel veel zaken die je tot expert maken, staan nu eenmaal niet in de boekjes, maar kom je maar te weten door ervaring. En het is net dát wat het verschil maakt tussen zij die zich profileren als expert en zij die het écht zijn.

Niets is wat het lijkt 

Alvorens je je laat adviseren, inspireren of helpen door experts – en hiervoor (veel) geld betaalt – doe even een grondig background check. De hardste roepers zijn niet noodzakelijk de beste experts.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top