Breng structuur aan in je digitaal klassement

Structureer je digitale mappen

Een goed gestructureerd klassement is super belangrijk! Herinner je je nog de tijd van de papieren klasseurs? Op de rug schreef je wat er in de map zat en op de tabbladen maakte je de onderverdelingen.

In een digitaal klassement is het niet anders. Je maakt hoofdmappen en submappen. Benoem ook elk document zodat je het makkelijk kan terugvinden.

Enkele tips om handig te klasseren:

  • vind je de alfabetische volgorde van je mappen of documenten niet handig? Nummer dan je mappen of documenten. Zo kan je volledig zelf de volgorde bepalen.
  • ontvang je een document dat moet geklasseerd worden? Bewaar het meteen in de juiste map. Wanneer je je mappen efficiënt en logisch hebt ingericht, is het een kleinigheidje om dat ineens te doen. Dat spaart je een hoop zoekwerk achteraf.
  • afhankelijk van welk systeem je boekhouder gebruikt, kan je je 'boekhoudmap' ook delen met je boekhouder. Zo kan hij daar meteen alle documenten terugvinden en hoeft hij jou daar niet steeds voor lastig te vallen.

Gebruik Dropbox business

Ontdek HIER de voordelen van Dropbox business. Weet dat je als lid van BFFVA kan genieten van een korting op je licenties.

Scroll naar top