fbpx

Bel-me-niet lijst

Word jij ook regelmatig ongevraagd opgebeld door bedrijven, of door callcenters die je een aanbod doen? Sinds de invoering van de GDPR privacy wetgeving (in mei 2018) mogen bedrijven je in principe niet meer zomaar opbellen. Maar ze doen het toch nog steeds.

Wil je van die vervelende telefoontjes af? Registreer je dan op de Bel me niet lijst. Dan mogen (Belgische) bedrijven je niet meer contacteren voor prospectiedoeleinden.

Ook jij mag dus niet zomaar iedereen bellen!

Telefonische prospectie is een vaak terugkerende opdracht die aan VA’s wordt gevraagd. Klanten bezorgen je een lijst (of je moet zelf maar een lijst samenstellen) en vragen om afspraken te maken. Doe dat niet!

Sowieso is de ROI (Return On Investment) van “cold calling” heel erg laag! Mensen zitten immers niet te wachten op jouw telefoontje en hebben vaak ook helemaal geen behoefte aan wat jij te bieden hebt. Dit zorgt enkel voor frustratie: zowel bij de beller als bij de persoon die wordt opgebeld.

Maar… en daar denken vele VA’s niet aan! Ook jíj mag niet zomaar iedereen opbellen. Wanneer je telefoonprospectie doet, moet je eerst de Bel-me-niet-lijst checken. Schrik niet! Want een licentie kost al gauw enkele duizenden euro’s per jaar. En vooraleer je dat allemaal weer hebt terugverdiend, moet je al heel veel telefoontjes plegen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *